Huizen

Wie zijn wij?

Het team van Gezinshuizen de Wij bestaat uit:

Eddy Hilderink, gezinsouder. Ingo en Ilva D'Hont-Hilderink, gezinsouders.
Lotte Blom, begeleider. Tessa Peters, begeleider.

Als gezinshuizen de Wij hebben wij onze eigen identiteit en zorgen wij samen, als 1 kleinschalig team, voor persoonlijke begeleiding, met ruimte voor eigen initiatief voor zowel begeleider als bewoner. Elke dag vertrouwde gezichten in de dagelijkse begeleiding. Samen leven, samen wonen, samen plezier maken en met positieve aandacht voor elkaar.

Portret Eddy
Eddy Hilderink

Hallo, ik ben Eddy en kom oorspronkelijk uit Huissen. Na mijn opleiding fysiotherapie in Deventer, waar ik Geesje heb leren kennen, heb ik ruim 35 jaar in Lelystad gewoond en gewerkt als zelfstandig fysiotherapeut met diverse specialisaties. Als kinderfysiotherapeut heb ik ook meer dan 25 jaar in het speciaal onderwijs gewerkt. In 2015 hebben Geesje en ik samen gekozen om het roer om te gooien, terug te keren naar het oosten van het land en als gezinsouders te gaan werken. Ik vind het belangrijk dat je wensen en doelen hebt voor de toekomst. Graag wil ik je helpen om samen met jou vorm te geven aan deze toekomstplannen. Met passie, enthousiasme, doorzettingsvermogen en creativiteit zoeken naar wegen om jouw dromen en wensen mogelijk te maken.

Portret Ingo
Ingo D'Hont

Hallo, ik ben Ingo en samen met mijn vrouw Ilva woon ik sinds november 2016 in het privé gedeelte van de Torenvalk. Ilva en ik kennen elkaar vanuit onze opleidingsperiode in Vlissingen. Ik ben daar afgestudeerd als Civiel Ingenieur. Om mij als persoonlijk begeleider verder te ontwikkelen ben ik bezig met een opleiding binnen de sociale/pedagogische sector. Ik vind het als begeleider belangrijk dat je een zinvolle invulling van de dag hebt. Werk, school, opleiding of een vorm van dagbesteding zijn hierbij belangrijk. Graag wil ik samen met jou werken aan je wensen voor een zinvolle, passende dag invulling.

Portret Ilva
Ilva Hilderink

Hallo, ik ben Ilva en samen met mijn man Ingo woon ik sinds november 2016 in het privé gedeelte van de Torenvalk. Ingo en ik kennen elkaar vanuit onze opleidingsperiode in Vlissingen. Ik maak onderdeel uit van het begeleidingsteam de Wij en werk daarnaast ook nog als verloskundige. Ik vind het als begeleider belangrijk om uit te gaan van jouw eigen talent, de dingen waar jij goed in bent. Vanuit je eigen talent kun je op je eigen tempo, waar mogelijk samen met je persoonlijke netwerk, met persoonlijke afspraken je eigen mogelijkheden verder ontplooien.

Portret Lotte
Lotte Blom

Hallo, ik ben Lotte en woon in Arnhem-Zuid. Ik heb de opleiding verzorgde niveau 3 gedaan. Als stagiaire ben ik bij de Albero begonnen en daarna als woonbegeleider in de Slangenburg en later de Wij. Inmiddels werk ik 10 jaar bij de Wij, waarvan de laatste 7 jaar samen met Eddy, Ingo en Ilva. Ik wil je graag vanuit een veilige, huiselijke omgeving helpen om samen te ontdekken wie je bent en wat je aan nieuwe dingen ten aanzien van zelfstandigheid. Bij het ontwikkelen van toenemende zelfstandigheid en vrijheid hoort ook het nemen van persoonlijke verantwoordelijkheid.

Portret Tessa
Tessa Peters

Sinds 2019 ben ik werkzaam bij de Wij. De eerste drie jaar heb ik als oproepkracht gewerkt, omdat ik naast mijn studie ook werkzaam was als bewindvoerder. Eind 2022 de keus gemaakt om alleen te gaan werken als begeleider wonen. Dit is voor mij een goede keuze geweest daar ik (direct) persoonlijk contact enorm belangrijk vind. Ik neem graag de tijd voor iemand en ben dan ook graag een luisterend oor. Dit zowel voor de leuke dingen van het leven, maar ook de lastige dingen in het leven. Daarnaast ben ik van het principe “eerst zelf proberen”, wanneer iets gelukt is een klein feestje te vieren en anders iemand handvaten te geven om verder te kunnen. Het is bijzonder om te zien hoe dit de zelfstandigheid bevordert en hoe iemand op zichzelf durft te gaan vertrouwen.

Portret Geesje
Geesje Hilderink

In Memoriam.
Op 3 december 2021 is Geesje na een periode van ziek zijn, helaas overleden. Geesje is de drijvende kracht geweest bij de start van ons gezinshuis. Ze was een warme, zorgzame en sterke persoonlijkheid, voor vele bewoners een drijvende kracht. Rechtvaardig voor de bewoners, zonder oordeel een thuis geven en waarden meegeven voor een te ontwikkelen toekomst.